Om Elins Bakgård

En unik miljö i hjärtat av Arvika. En plats som andas svunna tider, doft av hembakade bullar och puttrande grytor.

Njut av en kaffestund eller en lunch i en genuin miljö där detaljerna är i fokus. Sköna ting, konst och konsthantverk att beskåda och köpa med sig hem. Vid vackert väder är pardörrarna öppna till bakgården där man kan slå sig ner i bersån. Mörka och kyliga vinterdagar kommer elden spraka i vår kakelugn – ett vackert minne från Dahlinshuset vid torget i Arvika där den räddades efter branden nyårsnatten 2015 och kunde föras upp på nytt hos oss.

Att baka och laga mat från grunden är viktigt för oss, ett gott vegetariskt alternativ är alltid en självklarhet.

Möte med jobbet, fest med vännerna eller en högtidsstund med släkten. Dagtid erbjuder vår glasveranda möjlighet till avskilda möten. Utanför ordinarie öppettider har vi möjlighet att ta emot större slutna sällskap.

Jag som driver Elins Bakgård heter ELIN GÖRANSDOTTER JÄRNESUND.

"Elins Bakgård startade med att byggherren Åke Gunner kontaktade mig med förfrågan om jag vill bygga upp en kaféverksamhet på bakgården bakom Tildes tryckeri. Att få möjlighet att tillsammans med Åke vara med från starten i byggprojektet har varit en förmån. Mycket möda har lagts på detaljer och genuin känsla. Åkes byggnadsvårdsintresse lyser igenom. Tillsammans med barndomsvännen Linda är målet att fylla lokalen med liv, atmosfär och god mat och fika lagad från grunden."

Fika, dröm & njut - varmt välkomna!

Serveringen & glasverandan

Serveringen & glasverandan

Njut av en kaffestund eller en lunch i en genuin miljö där detaljerna är i fokus.

Trädgården

Trädgården

Vid vackert väder är pardörrarna öppna till bakgården där man kan slå sig ner i bersån.

Gruppbokningar

Gruppbokningar

Utanför ordinarie öppettider har vi möjlighet att ta emot större slutna sällskap. Välkommen att kontakta oss för att diskutera dina önskemål!